Katoličko društvo “Ivan Antunović” obeležilo svoj dan, uručene nagrade najzaslužnijima

Katoličko društvo „Ivan Antunović“ upriličilo je tradicionalno književno veče uoči središnje proslave Dužijance u svečanoj sali HKC „Bunjevačko kolo“, čime je ovo društvo obeležilo i svoj dan.

Književno veče bilo je posvećeno liku i delu dr. Matije Maće Evetovića poznatog naučnika, književnika i društvenog i kulturnog radnika grada Subotice, čija se 50. godišnjica smrti obeležava ove godine. Predavanje je održao je istoričar, arhivar i direktor Istorijskog arhiva u Subotici Stevan Mačković, a zbor „Collegium musicum catholicum“ uveličao je ovaj događaj izvođenjem dve numere domaćih autora.

Program je vodila Lucija Ivanković Radaković, a predsednik društva vlč. Josip Štefković je u drugom delu programa proglasio ovogodišnje dobitnike nagrade „Ivan Antunović“. U kategoriji zaslužnog pojedinca to je prof. dr. Josip Ivanović, u kategoriji brojne i aktivne porodice nagrađena je porodica Zdenka i Jasne Dulić iz Župe sv. Josipa Radnika iz Đurđina, dok je u kategoriji zaslužnih udruženja ili institucija nagrada dodeljena časnim sestrama dominikankama koje ove godine obeležavaju 75. godina svog delovanja u Subotici. Nagradu je primila sestra Nada Ivanković, priora.

Društvo „Ivan Antunović“ je izrazilo zahvalnost HKC „Bunjevačko kolo“ na lepom gostoprimstvu, kao i institucijama koje su pomogle realizovati program i osigurati nagrade, a to su Grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat na obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Hrvatski Caritas.