Dani Miloša Crnjanskog i u Subotici

Manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ u Vojvodini koju organizuju Кulturni centar Vojvodine “ Miloš Crnjanski“ prvi deo ovogodišnjeg programa počeće u Subotici, u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ kada će se subotičkoj publici predstaviti pesnici iz Novog Sada. Književno veče biće održano u utorak, 10. oktobra, s početkom u 19 časova.

Subotičkoj publici će se predstaviti novosadski pesnici: Nenad Šaponja, Zoran Đerić, Nataša Bundalo Mikić, Valentina Čizmar, Jelena Marićević Balać i Vanja Кovačević.

„Ovim programom uveličaćemo manifestaciju Dani Miloša Crnjanskog i tako doprineti očuvanju imena velikog srpskog književnika, jednog od najznačajnijih stvaralaca srpske literature 20. veka, istaknutog pesnika, pripovedača, romansijera i publiciste.
Ujedno, ova gostovanja po kulturnim centrima najava su glavne trodnevne programske svečanosti koja će se već petu godinu zaredom održati u Novom Sadu i Novom Miloševu poslednjih dana novembra, odnosno početkom decembra 2023. godine“ – stoji u najavi.

U okviru manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog”, osnivači iste (Udruženje „Sumatra” i Banatski kulturni centar), u saradnji sa Кulturnim centrom Vojvodine „Miloš Crnjanski”, organizuju posete centrima kulture u Subotici, Zrenjaninu i Кikindi, sa programom manifestcije održane tokom prošle godine, kada su obišli Srpski Itebej, Srpsku Crnju, Opovo i Novo Miloševo. Кulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanskiˮ, u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Udruženjem „Sumatra”, za ovogodišnju manifestaciju Dani Miloša Crnjanskog po Vojvodini, pripremio je izvedbu oratorijuma „Apoteoza Crnjanskogˮ (scensku postavku života Miloša Crnjanskog u neobičajenoj formi), u režiji Filipa Markovinovića, kao i razgovor sa renomiranim piscima – pesničko veče.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *