DruštvoAktuelno

Održana 37. Izložba sitnih životinja

Proteklog vikenda je u organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja, održana  37. Izložba sitnih životinja golubova, kunića, ptica, živine, akvaristike i teraristike “Subotica 2022”. Ova tradicionalna manifestacija okupila je oko 250 izlagača i odgajivače iz cele Srbije, pa je tako pored Subotičana bilo i izlagača iz Niša, Kruševca, Jagodine, Beograda, ali i iz Sombora, Bačke Palanke, Kule, Čantavira i drugih gradova.

Kao i prethodnih godina, odziv izlagača je bio veoma dobar, a izloženo je preko 600 golubova, stotinu kunića i ukrasne živine i blizu 500 ukrasnih ptica, kanarinaca, zeba i papagaja. Kvalitet izloženih jedini ocenjivale su delegirane sudije, Asocijacija odgajivača sitnih životinja Srbije delegirala je sudije za golubove, kuniće i živinu, a ukrasne ptice su ocenjivale sudije Srpske ornitološke federacije.

Kvalitetnih jedinki je bilo u većini izloženih klasa, tako da je podeljeno preko sto pehara za najbolje ocenjena grla. Ovakve manifestacije pored velike požrtvovanosti članova našeg udruženja, iziskuju i značajna materijalna sredstva. Udruženju su preko konkursa koji je raspisan od strane grada Subotice za održavanje sajamskih manifestacija, dodeljena sredstva koja su omogućila da se ova izložba uspešno organizuje. Pored takmičarskog programa, ovo je bila prilika da naši sugrađani posete izložbu i na naše veliko zadovoljstvo, u subotu popodne je izložbeni prostor pored divnih jedinki i izloženih eksponata bio popunjen i velikim brojem naših najmlađih, kojima su veliku pažnju privukle izložene jedinke sekcije Akvaristike i teraristike našeg udruženja, veverice, ribice, egzotični gušteri i beli ježići koji su uvek zanimljivi za naše posetioce, istakao je Robert Tomek, ispred Udruženja odgajivača sitnih životinja.