37. Izložba sitnih životinja “Subotica 2022” održaće se od 25. do 27. novembra

Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotice, od petka, 25. do nedelje, 27. novembra organizuje tradicionalnu 37. Izložbu sitnih životinja, golubova, kunića, ptica, živine, akvaristike i teraristike “Subotica 2022”. Izložba će se održati u prostoru na adresi Pačirski put br. 61, a na njoj će biti izloženo preko 1.500 eksponata.

Prijem eksponata vršiće se u petak, 25. novembra od 15 do 19 časova, ocenjivanje će biti izvršeno u subotu, 26. novembra od 08 do 13, svečano otvaranje zakazano je za 15 časova, a za posetioce će izložba biti otvorena do 19 časova. U nedelju, 27. novembra izložba će biti otvorena od 07 do 12 časova, a nagrade najboljima biće dodeljene od 11 časova.

Kako su članovi našeg udruženja redovni posetioci svih izložbi u okruženju,  očekujemo da će izlagači iz čitave Srbije da uzmu učešće na našoj manifestaciji. Na izložbi pored ptica očekujemo mnoštvo vrsta golubova, ukrasne živine, kunića, a biće prikazani i ljubimci članova naše sekcije akvaristike i teraristike. Pošto su sve naše izložbe takmičarskog karaktera, najbolje eksponate nagradićemo prigodnim peharom, kaže Robert Tomek, član Upravnog odbora Udruženja odgajivača sitnih životinja.

S obzirom da se na izložbi očekuje učešće velikog broja izlagača, Tomek ističe da će ova manifestacija biti veliki izazov za Udruženje koje broji preko dve stotine članova i smatra se jednim od najbrojnijih u Srbiji. Iza nas je veliki broj sličnih manifestacija, tako da se iskreno nadamo da ćemo uz pomoć Grada Subotice, koji je i ovaj put pokrovitelj ove manifestacije, prirediti pravi spektakl za naše sugrađane i da će oni uživati u našim ljubicima, a izlagači imati prilike za lepo druženje i razmenu iskustva u odgoju, dodaje on.

Značajne nagrade na Međunarodnoj izložbi ptica u Nišu

Članovi Udruženja odgajivača sitnih životinja, proteklog vikenda učestvovali su na Međunarodnoj izložbi ptica “1.COM Balkan cup Niš/Srbija 2022”, koje je održano pod pokroviteljstvom Srpske ornitološke federacije i društva “GAJ” iz Niša, gde su osvojili značajne nagrade. Ovu izložbu podržala je i Svetska organizacija (COM) i ona je prva ovako visokog ranga na ovim prostorima nakon 32 godine, kada je u Splitu 1990. godine održano Svetsko prvenstvo za ukrasne ptice. Na izložbi je bilo izloženo blizu 1.500 jedinki od 220 izlagača iz pet država, a kao što to i priliči jednoj ovakvoj manifestaciji, pored domaćih i međunarodnih sudija, u izboru najboljih učestvovale su i sudije iz Belgije, Turske, Italije, Slovenije i Hrvatske. Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih odgajivača, izložbu je posetio i predsednik COM-a Carlos F. Ramooa iz Portugalije, a ovo je bio istorijski trenutak za Srpsku avikulturu, imajući u vidu da je ovo prva poseta ovako visokog rukovodioca našoj zemlji.

Članovi Sekcije ptičara subotičkog Udruženja odgajivača sitnih životinja izložili su 187 jedinki i ostvarili izvanredne rezultate, osvojivši 41 zlatnu, 32 srebrne i 32 bronzane medalje.  Nagrade su osvojili Vasiljev Dragoslav, Bošnjak Miomir, Tomek Nandor, Tomek Robert, Marko Šarčević, Šokčić Emil, Vladislav Sivčev, Zvonimir Svirčev, Antal Ištvan, Kolovics Jožef, Sekula Robert, Deak Laslo, Šokčić Ivan, Skenderović Ljubiša, Tonković Miroslav, Šokčić Slađana, Irge Robert, Šefčić Denis i Mihalek Aleksandar.