45. Sajam peradarstva i Državni Šampionat sitnih životinja

Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica kao i prethodnih godina uzelo je učešće na 45. Sajmu peradarstva odnosno Državnom šampionatu sitnih životinja, najvećoj manifestaciji  u okruženju u organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja  „1871“ Sombor. Izložba je održana od 3. do 6. februara u sportskoj hali Mostonga u Somboru.

Članovi subotičkog udruženja, učestvovali su  sa ukupno 184 exponata  a u kategoriji za titulu prvaka Srbije u konkurenciji sitnih životinja  dubotički  odgajivači prijavili su  100 exponata (62 kom. golubova,26 kom. živine i 12 kunića) i osvojili izuzetno lepe rezultate.

Titula šampiona Srbije od članova subotičkog udruženja u konkurenciji golubova osvojili su Josip Bačić, Zoltan Montao, Branko Krmpotić, Rudika Gabrić, Ivan Skenderović i Atila Sakač, u konkurenciji ukrasnih kunića šampionska titula pripala je Bašić Peri dok šampion sa ukrasnom živinom postao je Pinter Nikola .

Član UOSŽ Subotica Adam Pletl Adam u svojstvu međunarodnog sudije ocenjivača golubova,  učestvovao je na Državnom Šampionatu Srbije dok su članovi subotičkog udruženja promovisali autohtone subotičke rase golubova i tako doprineli popularizaciji ovih vrsta.

 U okviru sajma održana je i izložba ptica koju su organizovali članovi Kluba za zaštitu i odgoj ptica  Sombor. Članovi Sekcije-ptičara subotičkogudruženja na ovu izložbu prijavili su  84 eksponata, kvalitet jedinki članova bio je izvanredan , a u prilog tome govore i osvojeni plasmani i 18 prvih mesta, 19 drugih mesta i 13 trećih mesta u raznim kategorijama . Od strane članova sekcije ptičara nagrađeni su : Laslo Deak, Ištvan Antal, Jožef Kolović, Robert Tomek, Miomir Bošnjak, Dragoslav Vasiljev, Dragan Takač, Zvonimir Svirčev, Emil Šokčić, Ivan Šokčić, Denis Šefčić i Veco Kopilović.