Tehnička škola „Ivan Sarić“ postaje trening centar za obrazovanje

 

Tehnička škola „Ivan Sarić“  potpisivanjem protokola o poslovno tehničkoj saradnji  sa Kancelarijom za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija odnosno sa Gradom Subotica postaje trening centar za formalno, neformalno i informalno obrazovanje.

Brzina transfera znanja uz osiguranje kvaliteta u vremenu u kojem živimo zasigrno pripada platformi dualnog obrazovanja a kroz novi kriterijum, trening centar koji će se prostirati na 3650 kvadrata obezbediće se kvalitet znanja koji će mlade voditi na tržište rada ali ne van Republike Srbije, rekla je direktorica Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić dodajući da će investicija koju će finansirati Evropska investiciona banka iznositi 5 miliona evra.

U 12 trening centara u Srbiji osim đaka, i odrasli će moći da steknu diplome, ali i studenti, sve kroz princip „učenja kroz rad“ , rekla je još Grujić i istakla da će u ovom Regionalnom trening centru da se znanje sticati kroz neformalno obrazovanje dok će fakulteti moći da akredituju svoje programe van sedišta na sprskom i engleskom odnosno da kreiraju programe priznavanja prethodnog učenja.

Potpisivanje trojnog sporazuma koji označava početak izgradnje trening centra značajan je kako za Suboticu tako i za Severno-bački okrug, jer će se mladima omogućiti da dobiju prostor za kvalitetno znanje kroz dualno obrazovanje, rekao je gradonačelnik Bakić i dodao da je trening centar ujedno i potvrda datih obećanja.

Subotica postaje centar obrazovanja u Vojvodini, rekao je Bakić i naglasio da je ovo svakako rezultat dugoročne saradnje Republike i lokalne samouprave.

Tehnička škola „Ivan Sarić“ obeležila je 78 godina rada prigodnim programom koji su zajednički pripremili nastavnici i učenici iste.

Mi smo škola koja se trudi da održava nivo i nadamo se da smo uspešni u tome. Trudimo se da obrazovanje naših učenika bude na visokom nivou a svakako rezultat našeg rada je i što škola postaje trening centar što smo potvrdili potpisivanjem protokola o poslovno-tehničkoj saradnji sa gradom Subotica i Kancelarijom za dualno obrazovanje , rekao je ovim povodom direktor škole Željko Rajčić.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *