Potpisan multilateralni sporazum između devet školskih ustanova iz Srbije i Republike Srpske

Tri škole iz Subotice, jedna iz Kosovske Mitrovice i pet škola iz Republike Srpske potpisale su multilateralni sporazum o saradnji u oblasti stručnog obrazovanja. Ideja nam je da proširimo iskustva jer je sistem obrazovanja u Republici Srpskoj sličan i mi smo bratske zemlje, rekao je Goran Grujić, direktor JU „Tehničko-školski centar“ iz Zvornika izražavajući nadu da će se nakon potpisivanja sporazuma izroditi mnogo međunarodnih projekata odnosno da će ovo biti početak saradnje svih škola iz Srbije i Republike Srpske.

Cilj ovog sporazuma pre svega je da nešto novo naučimo i razmenimo iskustva, pomognemo u realizaciji projekata i doprinesemo da se deca druže, rekao je direktor Hemijske škole Nikola Matković dodajući da su načelno dogovorene teme koje predstavljaju temelj saradnje a to je pre svega međusobno upoznavanje zatim uspostavljanje odnosa baziranih najviše na kompatibilnosti škola u smislu obrazovnih područja rada a potom i odlazak učenika u školske ustanove u Republici Srpskoj odnosno njihov dolazak ovde. Biće uspostavljena i onlajn komunikacija po pitanju realizacije različitih projekata a veoma je važno što dobra volja i spremnost postoji, dodao je Matković.

Čedomir Baroš, predstavnik sindikata izrazio je zadovoljstvo što se dugogodišnja saradnja pretočila u sporazum koji će produbiti saradnju koja već postoji  dok je profesor Živko Milivojević, profesor u tehničkoj školi „Mihajlo Petrović Alas“ iz Kosovske Mitrovice istakao da se nada da ovaj sporazum neće ostati mrtvo slovo na papiru, već da će se unaprediti i biti od koristi svima.

Nakon potpisivanja sporazuma usledio je obilazak školskih ustanova gde su prisutni imali priliku da se upoznaju sa radom škola i njihovom infrastrukturnom opremljenošću.

Sporazum su potpisale: Tehnička škola „Ivan Sarić“, Politehnička škola, Hemijsko-tehnološka škola, Tehnička škola „Mihailo Petrović Alas“ iz Kosovske Mitrovice, Tehnička škola Trebinje, JU tehničko-školski centar Zvornik, JU Srednjoškolski centar Mrkonjić grad, JU Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ Zvornik i JU Saobraćajna i elektro škola Doboj.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *