Digitalna platforma za povezivanje đaka, nastavnika i kompanija

U sredu je u Politehničkoj školi održan je sastanak privrednih subjekata, predstavnika Privredne komore Srbije i realizatora projektne aktivnosti u prostorijama Politehničke škole.

Naime, Politehnička škola u okviru projekta „WBL PRO 2.00 Work Based Learning“ ima zadatak da učestvuje u kreiranju, testiranju i reklamiranju internet platforme čija je izgradnja u toku. Strateški cilj izgradnje internet platforme je da učesnicima dualnog obrazovanja obezbedi inovativne onlajn alate i metodologije koje će doprineti efikasnijoj saradnji između škola i preduzeća, nastavnika i učenika.

Digitalna platforma in praksi.onlajn  omogućava učeniku da traži kompanije gde se nudi praksa u zemlji ili Evropi kao i kompanijama da pronalaze talente, rekla je Katia Štefanić dodajući da platforma nije samo oglasna tabla nego ista uomogućava mečmejking i daje sigurnost učenicima prilikom razmene njihovih podatakai. Trenutno je platforma na engleskom ali će uskoro platforma biti na a svim jezicima zemalja gde će platforma biti aktivna.

Jako mi se sviđa praksa i oduvek me je zanimalo da naučim da dizajniram i programiram , kaže Luna Radulović budući grafički dizajner.

Politehnička škola je aktivan učesnik u realizaciji ERASMUS + KA 2 projekta. U aktivnostima realizacije projekta osim Politehničke škole učestvuje škola iz Austrije, Mađarske, Italije, Španije, kao i Gospodarska zbornica Slovenije.

Mi smo zadovoljni saradnjom i imamo dve generacije koje su u toku, a trenutno imamo u trećoj godini šestoro đaka koji završavaju i u najavi 14 đaka koji će pohađati praksu u kompaniji gde kao budući rukovaoci građevinskom mehanizacijom, na praksi uče kako se rukuje sa mehanizacijom i koje sve mehanizacije postoje, rekao je Dejan Savić iz Vojputa.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *