U petak u Savremenoj galeriji razgovor sa umetnicom Jelenom Grujičić

U Savremenoj galeriji u petak, 14. oktobra sa početkom u 18 časova, održaće se razgovor sa umetnicom Jelenom Grujičić, koji predstavlja jedan od edukativnih programa njene samostalne izložbe “Home Is Where Your Heart Beats”, koja je postavljena do 29. oktobra. Kako ističu u Savremenoj galeriji, umetničko delo Jelene Grujičić prožeto je potragom za intimnim značenjem doma.

Nakon završetka studija, za umetnicu je usledio period prilagođavanja novom životu u Francuskoj. Zato je svoj rad usmerila ka ispitivanju postojanosti pojma doma i njegovih karakteristika. Istraživanju ove teme ostala je privržena do danas, uz neizbežne promene ugla njenog sagledavanja koje su nastajale kada bi se promenila i dinamika života, od intime prošlosti do stvaralačkog aktivizma danas, dom je suština za kojom umetnica traga i kojoj se približava u svakom svom delu.

Razgovor će se baviti temama koje su presudno uticale na rad Jelene Grujičić, kao i njenim društvenim angažovanjem u vezi sa ekologijom. Sa umetnicom će razgovarati Nela Tonković, kustoskinja izložbe.