Srebrna medalja za Subotičane na Ski festivalu Kopaonik 2023

Gradski savez „Sport za sve“ Subotice je i ove godine imao svoje  predstavnike i takmičare na ovogodišnjem jubilarnom 30. Otvorenom Ski festivalu sporta za sve – Kopaonik 2023, koji se održao u periodu od 22. do 26. marta, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva  sporta i Sportskog saveza Srbije.

U programskim aktivnostima i alpskim disciplinama učestvovalo je blizu 600 učesnika – sportskih rekreativaca i ljubitelja sportova na snegu, sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u firmama i lokalnim samoupravama iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, dok je preko 100 polaznika započelo svoje ski iskustvo kroz besplatnu školu skijanja.

Pred početak Tehničke konferencije, 22. marta, organizovana je najava programa Ski festa kojoj su prisustvovali Ministar sporta Zoran Gajić, predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Goran Marinković, generalni direktor Transnafte Bogdan Kuzmanović, predsednik i generalni sekretar odbojkaškog Saveza Srbije Đula Mešter i Ivan Knežević.

Mr. Zoran Trivunov, takmičar iz Subotice, u ime Gradskog saveza “Sporta za sve”, takmičio se u tri alpske discipline u svojoj starosnoj kategoriji u konkurenciji oko 50 takmičara i osvojio jednu srebrnu medalju, a takođe je bio i deo mešovite ekipe u foto safariju koja je osvojila prvo mesto.

Rezultati:

-Alpski orijentiring (muškarci +35 ) – 2. mesto

-Slalom (veterani m. 50+) – 27. mesto

-Veleslalom (veterani m. 50+) – 25. mesto