Spartak savladao novosadsku Vojvodinu

U finalnoj utakmici takmičarskog karaktera Košarkaškog kupa Srbije koja je odigrana 25. januara, košarkaši novosadske Vojvodine poraženi su od domaćeg tima Spartak Office Shoes-a rezultatom 69:78. U prvoj četvrtini igra je bila veoma neefikasna sa ukupno postignutih manje od 40 poena, ekipe nisu mogle da se pronađu u napadu, a u Spartaku su na odmoru bili Barna i Danilović, dok su u Vojvodini na poštedi bili Beslać i Gaćeša.

Ekipa Spartaka malo bolje je otvorila utakmicu, pretežno se igralo koš za koš, a nedugo zatim Vojvodina je u drugoj četvrtini nakon trojke Ljubičića preuzela vođstvo od 17:18. U domaćem timu šansu su dobili i mlađi igrači, Dodić je igrao veoma bitnu ulogu u prvom poluvremenu, a šansu da zaigra dobio je i Popović. Na dva minuta pre kraja poluvremena, Spartak je došao do vođstva nakon postignutih pet vezanih poena Prlje, dok je Vojvodina tražila tajm aut. Prvo poluvreme je završeno sa 34:35 za Vojvodinu, iako je poslednji napad imao Spartak sa promašenom trojkom Jugovića. Drugo poluvreme je počelo izgubljenom loptom za Spartak i poenima za Vojvodinu, ali je uzvratio Bojić sa poludistance. Spartak u 23. minutu dolazi u vođstvo od 39:37 trojkom Sokolovića, a u 5. minutu treće četvrtine odlazi na plus 3 nakon slobodnih bacanja Prlje za 45:42. Nakon toga Sokolović iz kontre polaže za plus 5 i gosti traže tajm aut. Trojka gostiju, a zatim i trojka Milisavljevića za Spartak ostavlja plus 5 za domaće.

Tehničku grešku dobio je Dželetović, a Spartak to koristi i odlazi na najvećih 9 poena razlike na minut do kraja treće četvrtine. Košarkaši domaće ekipe nisu uspeli da realizuju poslednji napad i treća četvrtina završila se sa 61:53. Na početku sledeće četvrtine zakucao je Dodić za 65:53, pa je Vojvodina opet tražila tajm aut. Gosti su zatim prišli na razliku sa minus 6 na pet minuta do kraja, a nalet je odbio Sokolović košem sa poludistance. Na to su došla i Dodićeva dva poena uz faul za 72:64. Na dva minuta do kraja meča Prlja je položio i Vojvodina je zvala tajm aut, posle čega je stigla do poena nakon izgubljene lopte Spartaka. Jovović daje lake poene pa se ušlo u penal završnicu, a ispostaviće se da je iz nje Spartak izašao kao pobednik, dok je konačan rezultat postavio Milisavljević sa penala.

Za Spartak su igrali: Burda, Hardi 6, Jugović 5, Ilikić, Prlja 9, Dodić 13, Čičić, Milisavljević 5, Gazibegović 2, Bojić 21, Sokolović 15 i Popović 2. Obe ekipe već su ostvarile plasman na završni kup Srbije “Radivoj Koraća”, a na žrebu koji je održan Spartak je za protivnika dobio ekipu Partizana iz Beograda, koji igra Aba ligu i Evroligu. Kup će se ove godine odigrati u Nišu, a Spartak će igrati prvog dana otvaranja, 15. februara. Naredni meč košarkaši Spartaka igraju protiv ekipe Mladosti iz Zemuna u nedelju, 29. januara od 21 čas na domaćem parketu Hale sportova.