Vladimir Đokić preuzeo Spartak Office shoes

Vladimir Đokić novi je trener Spartak Office shoes-a

Vladimir Đokić (51), legendarni igrač Spartaka, nakon dve decenije vraća se u klub u kojem je stekao igračku afirmaciju, ovoga puta kao prvi trener.

Bio je član ekipe koja je u sezoni 1994/95 ostvarila najveći uspeh subotičke košarke, igrajući finale kupa sa Partizanom, kao i polufinale plej-ofa takođe protiv beogradskih crno-belih. Za Spartak je u dva navrata (1993-1997, 2001-02) odigrao 170 utakmica i postigao 2.000 poena. Dugu i uspešnu igračku karijeru počeo je i završio u rodnom Valjevu, a nastupao je i za večite rivale. U dresu Partizana osvojio je dva kupa i igrao na fajnal foru Evrolige 1998. godine.

Jednu sezonu proveo je u Crvenoj Zvezdi, a nastupao je i za ekipe iz Mađarske, Makedonije i Slovačke. Bio je na užem spisku kandidata za Olimpijske igre 1996., ali ga je neposredno pred početak turnira selektor Željko Obradović izostavio iz ekipe. U trenerskoj karijeri radio je u nekoliko klubova u Srbiji (Mašinac, Sloboda Užice, Sloga Kraljevo, Dinamik, a u Metalcu i Vršcu u dva navrata). Najveći uspeh zabeležio je vodeći valjevski Metalac u ABA ligi, kada je u sezoni 2014/15 osvojeno šesto mesto. Sa ekipom Vršca bio je šampion košarkaške lige Srbije u sezoni 2016/17, a trenirajući mlađe reprezentativne selekcije Srbije, ostvario je zavidne rezultate.

Sa selekcijom do 20 godina bio je prvi na Evropskom prvenstvu 2015. godine, a 2022. je osvojio bronzanu medalju sa juniorskom selekcijom. Đokić će debitovati na meču protiv Metalca koji se igra u sredu 19. aprila od 19 časova.