Trijumf košarkaša Spartaka u produžecima meča sa Tamišem

Košarkaši Spartaka su utakmici 23. kola ADMIRALBET KLS, koju su odigrali sa ekipom Tamiša, tek posle produžetka slavili u Pančevu za 16 ovosezonsku pobedu. Posle izjednačenog prvog poluvremena, u trećoj deonici domaćini su bili vrlo inspirisani, te su kraj iste završili sa plus 10 (70:60).

Subotičani su se vratili u igru serijom od 3:15, a na minut do kraja imali su priliku da reše meč (82:86). Tada prave jednu od malobrojnih grešaka, što je protivnik iskoristio da izjednači (86:86). Na devet sekundi do kraja, Hardi je krenuo na ulaz, ali je blokiran, a domaći se nisu snašli u preostale 4 sekunde, pa se igrao produžetak. U dodatnih pet minuta Subotičani su bili smireniji i zasluženo slavili rezultatom 94:92.

Na ovom meču, jubilarne 100. mečeve za Spartak su odigrali Miloš Milisavljević i Vanja Gazibegović. Trener Spartaka Željko Lukajić smatra da je viđena dobra košarkaška predstava, da je Spartak imao više sreće u finišu, ali i da su njegovi igrači propustili priliku da u regularnom delu utakmice obezbede pobedu. Inače, ovo kolo je donelo i seču favorita, s obzirom da su poraženi Zlatibor i Vojvodina. U narednom kolu koje se igra u subotu, 04. marta od 19:30, Spartak u Hali sportova dočekuje Novi Pazar.

Spartak Office Shoes: Hardi 21 (6 skokova), Jugović 8, Ilkić 2, Prlja 6 (5 skokova) Dodić, Milisavljević 12 (5 asistencija), Danilović 18 (8 skokova), Bojić 18 (7 skokova), Cvetinović 2, Sokolović 3, Barna 4, Gazibegović.