SportSubotica danas

Košarkaši Spartaka poraženi od ekipe Mega Mis

U zaostaloj utakmici 6. kola RODA JLS, košarkaši Spartak Office shoes-a poraženi su od ekipe Mega Mis sa 77:90. Protiv odlične ekipe protivnika, juniori Spartaka su u 13. minutu meča imali plus 15. Kada je trenutno najkorisniji igrač lige Bogoljub Marković u 26. minutu napravio četvrtu ličnu grešku, činilo se da je veliko iznenađenje na pomolu.

Međutim, tada na scenu stupaju igrači sa Megine klupe i u poslednjih 5 minuta prave razliku od 2:10, što je bilo nedostižno za Subotičane. Kod domaćih najefikasniji Šarenac sa 25, Burda 22 i Čičić 20 poena. Kod gostiju Marković i Kroflić 21, Siby 13,  te 15-to godišnji Srzentić sa 12 poena. Trener Spartaka Danilo Borović je nakon utakmice rekao: Odlučila je poslednja deonica kao i broj skokova na strani Mege. To je dokaz da treba još da radimo, ne može se protiv ovakve ekipe to dozvoliti. Imamo problem sa rotacijom, Kojić je bio bolestan, Janković takođe, od ranije Nagulić, u prvoj četvrtini ostali smo bez Popovića. Ipak, ušli su drugi igrači, što to nismo iskoristili, tek treba da vidimo.

Pomoćni trener Mege Uroš Matić je čestitao Spartaku na sjajnoj igri tokom 35 minuta meča i smatra da je smanjena rotacija odlučila pobednika utakmice. U narednom 8. kolu u nedelju, 18. decembra, Spartak od 16 časova dočekuje užičku Slobodu.

Spartak Office Shoes: Topčov, Čičić 20 (5 skokova), Tomić  1, Burda 22, Ključik 2, Puača, Šarenac 25 (9 skokova), Radojčić 3, Knežević, Mandić, Popović 4, Kojić.