Nove sprave za još bolje sportske rezultate gimnastičara i gimnastičarki

Gradonačelnk Subotice Stevan Bakić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, posetili su salu za gimnastiku u Sokolskom domu, u kojoj su zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade u iznosu od 2,5 miliona dinara postavljene najnovije sprave za vežbanje.

Stevan Bakić je podsetio da Grad Subotica ima bogatu tradiciju, naročito u oblasti sporta, uzevši u obzir period od 1945. godine, kada je prilikom formiranja Sportskog društva “Jovan Mikić Spartak” među šest sportskih sekcija bila i gimnastičarska.

“Ovo je prostor u kojem treniraju pioniri, juniori i seniori od kojih su većina prvaci Srbije. Imamo pionirskog prvaka Erika Martona, juniorskog prvaka Srbije Filipa Kulića i veliku nadu i talenat Ninu Šabić, koja je bila juniorski prvak i 2022. godine seniorski prvak Srbije, a kao što znate ženska ekipa gimnastičarki SD “Spartak” je ekipni prvak Srbije. Pored ovih sprava imamo i uređenje sportskog terena u Ljutovu, teniske sportske hale u Dudovoj šumi i sve je to bilo vrednosti 10 miliona dinara. Očekujemo pomoć Pokrajinskog sekretarijata i u 2023. godini, već imamo preliminarne dogovore oko određenih projekata, a gimnastičarkama i gimnastičarima želim da nastave sa dobrim rezultatima, a Grad Subotica, Pokrajina i Republika su tu da im obezbede sve potrebne uslove za postizanje vrhunskih rezultata”, naglasio je gradonačelnik.

Dane Basta, pokrajinski sekretar za omladinu i sport je rekao da je opremanjem sale za gimnastiku urađen dobar posao i podsetio da je Grad Subotica od 2018. godine putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu do sada dobio 50 miliona dinara.

“Pokrajinski sekretarijat je prepoznao potrebe Grada Subotice i gimnastičarskih klubova i opredelili smo sredstva za opremanje sale i nabavku sprava koje su odličnog kvaliteta i ovim pokazujemo da radimo na unapređenju spota i sportske infrastrukture i na pokrajinskom nivou. Ovi sportisti su zaslužili da imaju najbolje uslove za trening, mi smo im to omogućili i nastavićemo da i dalje radimo na unapređenju sporta, sportske infrastrukture i zajedno da ulažemo u ove dobre stvari”, dodao je Basta.

“Kada je gimnastika počela da zauzima takmičarski jedno vidno mesto u tadašnjoj Jugoslaviji, 1971. godine je ovaj klub bio proglašen za najbolji u Subotici i ja sam imao čast da budem seniorski sportista i tada nam je prvi put Grad pomogao kupovinom kompleta sprava, a to je unazad pedeset i više godina. Ne mogu da kažem da parcijalno nismo rešavali neke od sprava, ali ova prava donacija ili promena kao što je sada usledila je posle gotovo pola veka i nadam se da u budućnosti na bazi rezultata i svega što ovaj klub vraća Gradu kroz rezultate,  ovo neće biti zadnja donacija i da ćemo se ovakvim i sličnim povodima i dalje viđati. Nadam se da ćemo sa ovim spravama polako moći izlaziti i na međunarodnu scenu”, istakao je Zoran Ivanović, predsednik SD “Spartak”.