Dodeljene medalje Lajoš Vermeš za proteklu godinu

„Medalje Lajoš Vermeš“ po 17. put uručene su najboljim sportistima Subotice za proteklu 2022. godinu. Žiri od 30 članova, javno je putem lokalnog medija davao svoj komentar i glas za najboljeg sportistu u apsolutnoj kategoriji a prvo mesto pripalo je Sebastijanu Nađu, rvaču Spartaka, a ujedno i Svetskom prvaku koji je i 2019. godine imao priliku da osvoji prvo mesto u ovom takmičenju.

Svaka nagrada nama sportistima mnogo znači, jer mi to pokazuje da sam na dobrom putu i da samo treba da nastavim da radim. Pogotovo mi znače nagrade koje dobijem u Subotici, jer znam koliko u Subotici ima dobrih sportista, konkurencija je tu uvek izuzetno jaka, rekao je Sebastijan i još jednom se zahvalio žiriju na dobijenoj nagradi i priznanju.

Drugoplasirani sportista je plivač Spartaka Andrej Barna, dok je treće mesto pripalo Tijani Filipović, fudbalerki Spartaka. Plaketama za plasman među prvih desetoro nagrađeni su, na četvrtom mestu Lana Virc (tenis), na petom mestu Nina Šabić (gimnastika), na šestom mestu Elena Baić (odbojka) i Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), na sedmom mestu Marko Pižurica (boks), na osmom mestu Andrija Vulikić (odbojka) i Nenad Zakić (jedrenje na vodi), na devetom mestu Jovana Ilić (atletika) i na desetom mestu Jasmina Nađ (kik-boks) i Luka Bijelović (fudbal). U tesnoj konkurenciji za najbolji klub godine izabran je Muški odbojkaški klub Spartak. Memorijalno priznanje „Luka Andrašić” dobio je hokaješki sudija Tibor Fazekaš, a Memorijalno priznanje „Mihalj Vermeš” Ali Arsalan. Priznanja su uručili Gordana Vermeš, supruga Mihalja Vermeša, Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, i Nikola Stantić, sportski novinar i organizator akcije.

Pre nego što je uručila priznanje namenjeno najboljem klubu Nataša Aleksić, članica GV Subotice, istakla je veliki značaj Lajoša Vermeša za naš sport.

Retki su ljudi kao što je bio Lajoš Vermeš, jedan od pionira sporta, jedan od onih koji su utkali sve što su znali, mogli, ali i imali, u sportsko nasleđe našeg grada. Zato je i važno da kroz ovakve akcije koja traje već sedamnaest godina čuvamo nasleđe koje je Vermeš svojim idejama i delima ostavio svima nama u amanet, rekla je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu dodajući da je Vermešova najvrednija ideja bila ta da sport mora biti dostupan svakom čoveku, da on ne sme biti samo privilegija bogatijeg staleža.