Subotica je do 22. avgusta centar ženskog fudbala

Subotica će do ponedeljka 22. avgusta biti centar ženskog fudbala u regionu, jer će se zahvaljujući poverenju koje je UEFA ukazala našem gradu i ŽFK Spartak, odigravati utakmice kvalifikacione runde 1 – Grupe 11 Lige šampiona za žene.

Prva polufinalna utakmica odigraće se sutra, 18. avgusta na stadionu TSC u Bačkoj Topoli sa početkom u 17 časova između ekipa Bran Kvinner i Alg Spor, a za gledaoce će biti otvorena istočna tribina stadiona, dok će se finalna utakmica odigrati u nedelju, 21. avgusta na Gradskom stadionu između ekipe koja bude bolja u sutrašnjem meču i fudbalerki ŽFK Spartak. U nedelju će ulaz na zapadnu tribinu biti slobodan.

“To je za nas velika obaveza i odgovornost, ali sa druge strane i motiviše jer svih ovih godina smo priželjkivali da na svom terenu igramo kvalifikacije, da pred domaćom publikom napravimo plasman dalje. Ove godine nam se pruža prilika da na svom stadionu u odlučujućoj utakmici probamo da se domognemo cilja, a to je Runda 2. Što se tiče utakmice, potrudili smo se da neke stvari na stadionu uredimo u saradnji sa gradom Subotica. Visoki standardi su bili od strane UEFA-e, ali smo uspeli da nam se omogući da utakmicu igramo na našem stadionu, a mi smo shodno tome načinili mali iskorak, gde smo neke stvari uredili ili preuredili i renovirali. Stadion ima novu press salu, takođe smo sudijsku svlačionicu opremili, pravimo i jedan deo mini media boxa”, rekao je Bojan Arsić, direktor UEFA turnira.

“Stepen uigranosti sigurno nije na željenom nivou, ali mi ćemo učiniti sve da probamo da ekipu kompletiramo do petka, sigurni smo da će svaka devojka dati svoj maksimum, izaći ćemo sa najvećim ambicijama, da li će to biti dovoljno videćemo, ali imamo već otprilike neku sliku šta nas čeka i šta je ono što moramo da uradimo, a pitanje je koliko ćemo biti na visini zadatka. Što se tiče samog zdravstvenog biltena, trenutno je ekipa u dobrom stanju, imamo još par dana ispred sebe, učinićemo sve da neke stvari popravimo i unapredimo da devojkama jasno definišemo zadatke koje se tiču same nedelje i nadamo se da ćemo pružiti jednu dobru partiju i da ćemo pred našom publikom na domaćem terenu na kraju uspeti stići do pozitivnog rezultata”, rekao je Boris Arsić, šef stručnog štaba ŽFK Spartak.

“Grad Subotica i Sportski savez mogu samo da budu ponosni na jedan ovakav klub i na njegovo rukovodstvo koje se zaista bavi kako promocijom kluba, tako i našeg grada. Pozivam naše sugrađane da u nedelju dođu na Gradski stadion u 19 časova, da zajedno podržimo naše Golubice, ja sam sigurna da će one dati svoj maksimum i da ih aplauzom ispratimo u Rundu br. 2”, rekla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća za sport i omladinu.