U subotu se održava 22. Streetvolleyball turnir u ženskoj odbojci

Na centralnom Gradskom trgu, u subotu, 18. juna održaće se tradicionalni Streetvolleyball turnir u ženskoj odbojci 22. po redu, koji će ove godine okupiti 20 klubova iz Srbije i zemalja u okruženju, a učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzeće i odbojkaški klub “Real” iz Beča. Na 16 terena svoje snage odmeriće čak 160 ekipa u 8 kategorija.

“Turnir je namenjen devojčicama od 3. do 8. razreda, a Sudijska organizacija Subotice će nam pomoći u suđenju svih utakmica. Da ne bi igrali predugo, odlučili smo da svaka mreža donosi pobednika. Klubovi su se pronašli u ovom turniru kroz sport, ali i kroz turizam jer mnogi vole Suboticu, Palić je lep, tako da naš grad ima svoj magnet i imaće ga po tom pitanju. Očekujem dobru i zanimljivu odbojku”, rekao je organizator turnira Dragan Savić.

“Velika čast biti deo ove priče. Verujem da će deca iz čitave Srbije, ali i iz Austrije da pokažu da su svetla budućnost starijih sportista i da će pokazati fer plej sportski duh”, rekao je Aleksandar Tumbas, promoter turnira.

“Imala sam prilike da juče čujem kako se devojčice pripremaju za turnir, tako da sam sigurna da će u subotu na trgu biti prvenstveno zabavno i da će sve proći u fer i korektnoj igri. Iskoristila bih priliku da se zahvalim organizatorima što prepoznaju Suboticu kao dobrog domaćina, a moj apel je da se poštuje red u gradu, da se kante za smeće iskoriste u svoje svrhe, kako bi posle turnira ostavili čist grad i pozivam publiku da dođe da prošeta centrom grada, jer sam sigurna da će imati šta da vide i da podrže odbojkaše u osvajanju medalja”, istakla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća za omladinu i sport.

“Ovo je jedan motiv više da pokažemo našim mladim sugrađanima da je potrebno baviti se sportom i šta taj sport donosi. On donosi druženje, lepotu igre i sve što je mladima u ovom momentu ja mislim jako bitno”, istakao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Turnir počinje u 9 časova, polufinalne utakmice odigraće se oko 15, a finalne oko 16 sati.