Rvači Spartaka najbolji na svetu

Na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se trenutno održava u Beogradu, takmičari Rvačkog kluba Spartak osvojili su dve zlatne medalje. Sebastian Nađ je novi svetski prvak u kategoriji do 63 kilograma u rvanju grčko rimskim stilom, jer je u finalu savladao Gruzijca Leri Abuladzea sa 3:1. Na putu do titule Nađ je u dva dana morao da pobedi u pet borbi. Prvo je savladao takmičara iz Alžira sa ubedljivih 7:1, zatim je bio bolji od Rumuna Razvana Arnauta sa 5:1, a u četvrtfinalu je pobedio Poghosyana iz Jermenije sa 4:0, da bi u polufinalu bio bolji i od Azerbejdžanca Taleha Mammadova (5:0).

Drugi svetski prvak i član Spartaka je Ali Arsalan, koji je postao šampion u kategoriji do 72 kg u rvanju grčko rimskim stilom. Arsalan je do svetske titule došao pobedom u pet mečeva. Put do zlata počeo je pobedom nad Ukrajincem Andrii Kulyk sa 11:2, zatim je u osmini finala bio bolji od Mađara Roberta Atile (7:3), a za plasman među četvoro najboljih ubedljivo sa 9:0 pobedio je Kristupasa Sleiva iz Litvanije. U polufinalu je rvao najneizvesniji meč, savladavši sa 4:3 Francuza Ibrahima Ghanema, čime je obezbedio plasman u finale, gde je sa ubedljivih 7:4 pobedio Ulvi Ganizadea iz Azerbejdžana.

Reprezentacija Srbije je do sada na Svetskom prvenstvu osvojila čak četiri zlatne medalje, a pored Sebastijana i Arsalana zlatom su se okitili Mate Nemeš i Zurabi Datunashvili – Zura.