Narodni pokret Srbije reagovao na najavljene investicije u Studentski centar

Narodni pokret Srbije u Subotici, reagovao je povodom najavljenih investicija u Studentski centar „Ivo Lola Ribar“ od strane pokrajisnkog sekretarijata za visoko obrazovanje.

Dok svako unapređenje uslova života za mlade treba da bude pozdravljeno, na žalost, trenutna uprava studentskog doma Ivo Lola Ribar“ ne pokazuje ni malo pažnje prema stvarnim problemima studenata. Treba se zapitati, da li se zaista rešavaju problemi sa kojima se studenti svakodnevno suočavaju?

Ukoliko je ovo zaista „Studentski centar“, postavljamo pitanje upravi doma, da li je istina da su pojedini radnici smešteni u istom domu u kom borave i studenti? Činjenica da radnici žive pored studenata soba do sobe, može stvoriti izuzetno neprijatno okruženje pre svega za devojke koje borave u ovom domu. Da li je ovo način da se stvori prijatan ambijent za mlade koji su došli u naš grad da studiraju? Grad Subotica je poznat po gubitku mladih ljudi, a ovo je samo još jedan primer kako zbog pohlepnih stranačkih parazita naš grad umire i odbija mlade da svoj život nastave u Subotici.

Dodatno, postavljamo pitanje koje se tiče hrane koja se poslužuje studentima u menzi. Da li je kvalitet i vrsta hrane koja se servira studentima ista kao i ona koja se servira drugim posetiocima menze? Ukoliko nije, time se vrši direktna diskriminacija.

Takođe, postavljamo i pitanje „privilegovanih“ u domu. Da li je istina da pojedinci koji su bliski upravi, imaju privilegije i bolje uslove u samom centru?

Studenti su očigledno u očima našeg grada u potpunosti zanemareni. Svi oni koji su spremni da ignorišu realne probleme mladih zarad nekog ličnog interesa, plate ili položaja, moraju da snose odgovornost i to je ono što obećavamo građanima Subotice.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *