Izborna lista Borče Veličkovskog ubedljivo pobedila na izborima za Makedonski nacionalni savet

Novinsko izdavačka ustanova “Makedonski informativni i izdavački centar“, sa ponosom obaveštava javnost da je na Elektorskoj Skupštini za izbore za novi saziv Nacionalnog saveta Makedonaca, izborna lista čiji je nosilac Borče Veličkovski pobedila sa osvojena 23 mandata, time postigavši istorijsku pobedu i apsolutnu većinu na izborima za članove nacionalnog saveta.

Kako se navodi u saopštenju, na izborima je učestvovala samo jedna lista, međutim činjenica je da je veliki broj elektora podržan sa mnogo više glasova od potrebnih 45, odnosno da nikada u novijoj istoriji nije osvojeno toliko glasova koliko ovom prilikom.

“Konstantujemo da je ovo jedna istorijska pobeda, veliki uspeh i potvrda niza stvari. Pre svega, to je potvrda rešenosti makedonske zajednice da u svom identitetu traži svoju budućnost, u saradnji sa svim ostalim narodima sa kojima zajedno živi na sopstvenom ognjištu. Smatramo da je upravo to jedna od najjačih poruka izbora”, ističu u NIU MIC. Lider Makedonaca Veličkovski se zahvalio svim aktivistima i biračima i podsetio da je godina koja je na izmaku bila složena i naporna u političkom smislu.

“Ove godine je bilo više značajnih aktivnosti za koje je trebalo mobilisati ljude, a ovaj broj glasova je potvrda toga šta glasači misle o Nacionalnom savetu. Rezultati izbora pokazuju da članovi zajednice nisu zamoreni i potvrdili su pripadnost identitetu i istrajnost u zastupanju onoga što je karakterisalo makedonsku zajednicu i u prethodnom periodu”, dodao je Veličkovski.