Raša Perin: Lovac sa fotoaparatom

U četvrtak, 25. maja u velikoj većnici otvorena je izložba fotografija i održana promocija monografije Radomira Raše Perina, koja je potom postavljena u vestibilu Gradske kuće.

Posetioci imaju priliku da pogledaju 165 vrhunski urađenih fotografija koje je Raša uradio u Srbiji i okolnim zemljama ali i na drugim kontinentima dok je monografija urađena u full color izdanju na tri jezika, srpskom mađarskom i engleskom.

Biti lovac sa oružjem je mnogo lakše nego biti lovac sa kamerom i fotoaparatom, kaže Raša koji je u izložbu utkao 45 godina rada dok je 700 slika u monografiji grupisano u simbolično, 45 grupa.

Da bi jednu fotografiju uspeo da uradim, potrebno je vreme, vizija kako obraditi temu na terenu a ako sve uspete da odradite, locirate divljač, sledeća stavka je a ujedno i najbitnija kvalitetna oprema jer jedino tada možete dobiti vrhunsku fotografiju.

Perin kroz svoje fotografije predstavlja Srbiju ali i region u najlepšem mogućem svetlu, a svesrdnu podršku pružio mu je Lovački savez Srbije kao i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Pokrajinski sekretarijata podržaće sve što doprinosi promociji turizma Srbije i Vojvodine i sekretarijat će ovu monografiju koristiti kao reprezentativni poklon gostima koji nam dolaze iz inostranstva, rekao je Ivanišević.

Izložba je otvorena do 05. juna.