Nikolina Vujević i Sofija Mijatović nove glumice u Narodnom pozorištu

Nova sezona u subotičkom Narodnom pozorištu počinje sa lepim vestima. Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi obezbeđeno je 274 miliona dinara za završetak 8-II faze izgradnje pozorišta, a Drama na srpskom jeziku podmlađena je sa dve nove glumice, Nikolinom Vujević i Sofijom Mijatović. Njih dve sa ostalim članovima ansambla, vredno rade na  predstojećoj premijeri  predstave „Najnormalniji čovek na svetu“, koju režira mlada subotička rediteljka Milja Mazarak.

Sofija Mijatović je osnovne studije glume završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Ljuboslava Majere, a na master studijama mentor joj je bio Boris Liješević. Iza sebe već ima veliki broj ostvarenih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, kao i značajne nagrade. Nikolina Vujević takođe je završila studije glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikite Milivojevića, dokazala se ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji, a za svoju autorsku monodramu „Nina“, više puta je nagrađivana na festivalima.

Novina u Narodnom pozorištu je da je na mesto direktorke Drame na srpskom jeziku postavljena dugogodišnja članica ove kuće, glumica Jelena Mihajlović, koja je dobro poznata publici. Osim na sceni, ona će stajati uz ansambl kojem predstoje ambiciozni i izazovni projekti u ovoj sezoni. „Na nama je velika odgovornost, težimo da napredujemo, da usavršavamo svoj rad, ali i da negujemo nove generacije glumaca, koji će uz svoje iskusne kolege zajednički doprineti razvoju pozorišne umetnosti i dovesti je na neki viši nivo. Zato smo primili najbolje, rekao je direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.

Dok u Drami na srpskom jeziku uveliko traju probe za najnoviju premijeru, Drama na mađarskom jeziku najavljuje prvu probu komedije Morica Žigmonda „Ne mogu da živim bez muzike“. 14. oktobra, za kada je najavljena premijera predstave “Najnormalniji čovek na svetu”, publika će imati priliku da po prvi put na sceni Jadran gleda nove glumice, koje će u ovom teatru tumačiti značajne dramske uloge, a u Narodnom pozorištu ističu da se iskreno raduju početku nove pozorišne sezone.