Mirović i Bakić obišli završne radove na Narodnom pozorištu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici.

fotografija preuzeta sa www.subotica.rs

Angažovali smo sve  raspoložive resurse kako bismo u narednim mesecima pustili najstariji teatar na prostoru nekadašnje Jugoslavije u funkciju. Ovo je veliki i složen objekat sa mnogo izazova zbog čega smo obezbedili kontinuitet radova u finansijskom i tehničkom smislu, izjavio je Mirović i dodao da će zgrada Narodnog pozorišta biti hram kulture i sedište kulturnih zbivanja odnosno mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

Na proleće nas očekuje otvaranje Narodnog pozorišta i to je jednoglasni izveštaj svih koji su angažovani na ovom velikom poslu, istakao je Mirović.

Obilasku radova su prisustvovali upravnik Narodnog pozorišta Miloš Nikolić, projektanti, predstavnici izvođača radova i nadzora i dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Boris Dumnić.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *