Premijera predstave “Najnormalniji čovek na svetu”

Na sceni Jadran u petak, 14. oktobra, biće izvedena premijera predstave “Najnormalniji čovek na svetu” Drame na srpskom jeziku, kojom će biti označen početak nove pozorišne sezone u subotičkom Narodnom pozorištu. Predstava je rađena po romanu Ivana Tokina, a režiju i dramaturgiju potpisuju Milja Mazarak i Dunja Matić.

“Roman po kojem je predstava urađena ima toplu ljudsku priču, a glumački i autorski tim čine Milan Vejnović, Sofija Mijatović, Ljubiša Ristović, Dimitrije Dinić, Kristina Jakovljević, Vesna Kljajić – Ristović, Vladimir Grbić, Nikolina Vujević, a kao specijalna gošća Hana Grbić. Muziku za predstavu radio je Goran Grubišić, scenograf je Marija Kalabić, kostimograf Marko Marosiuk, dizajn svetla Nikola Marinkov, a scenski pokret uradio je Igor Greksa”, rekla je Jelena Mihajlović, direktorka Drame na srpskom jeziku.

“Nama je najznačajnija stvar bila da zadržimo taj neki optimizam života koji se sada već izgubio u svemu čime se bavimo, kako u svakodnevici, tako i u pozorištu i generalno umetnosti, a mi smo hteli da vratimo stvari na te primarne osnovne ljudske, tople i značajne vrednosti, koje nekako prolaze nezapaženo i u tom smislu bilo je malo teško izvesti da ništa ne bude napadno i previše iskonstruisano, da bude svedeno, a da opet zadrži i dramsku prijemčivost i neku životu verodostojnost i mislim da smo u tome uspeli”, rekla je dramaturg Dunja Matić.

“Želela bih da se zahvalim svima koji su radili ovu predstavu, jer su nekako dali veliki deo sebe u to i ja mislim da se to oseća i da je to nekako najveća vrednost ove predstave, jer smo prosto stvorili nešto što je posebno. Postoji neka emocija koja postoji u toj predstavi, koja diše i komunicira, a koja je preko potrebna da se dalje prenosi i ne mogu da budem zadovoljnija od toga”, naglasila je Milja Mazarak, rediteljka.

“Na sceni nas čeka jedna topla ljudska priča i zato vas pozivam da svi zajedno pogledamo ovu divnu predstavu koju ćemo imati na repertoaru u ovoj sezoni. Moram da dodam da u ovoj predstavi pored naših poznatih glumaca i glumica, ansambl ima ozbiljno pojačanje, to su dve nove koleginice Nikolina Vujević i Sofija Mijatović, koju će publika imati prilike da vidi u novoj predstavi, a kada je reč o našoj predstojećoj sezoni, očekuju nas izuzetne predstave, imamo ozbiljnih novina kada su u pitanju naša gostovanja, ali i gostovanja u našem pozorištu”, istakao je Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta.

Premijera predstave počinje u 19:30.