DruštvoAktuelno

Protest poljoprivrednika nastavljen, čeka se ishod razgovora sa predstavnicima vlasti u Beogradu

Subotički paori šesti dan nastavljaju protest, a danas do 20 časova biće zatvoren saobraćaj na raskrsnici kod Patrije. Blokada, čiji dalji tok će zavisiti od ishoda pregovora koji se danas održavaju u Beogradu, trajaće sat i po vremena, nakon čega će uslediti pauza od pola sata, kada će se propuštati vozila.

“Naš stav je da grad formira Krizni štab koji će da izvrši procenu štete, a nakon toga da se sazove sednica i da se uputi nadležnom ministarstvu kakvo je stanje, da bi oni mogli da proglase sušu kao elementarnu nepogodu, na osnovu čega ćemo mi uz pomoć grada i nadležnih ministarstava da tražimo da li osolobađanje, ukidanje ili smanjenje naknade za odvodnjavanje i poreza zakupnine državnog zemljišta. To je jedna od bitnih stavki što se tiče grada i što se tiče ovoga što mi boravimo u centru. Zakonski to može da se odradi”, istakao je predstavnik poljoprivrednika Marinko Kujundžić.

On je dodao da su, u slučaju da dođe do nekog pomaka, poljoprivrednici spremni na pregovore, a ukoliko danas nakon razgovora sa ministarstvom ne dođe do dogovora,  blokade će se nastaviti van centra grada na drugim punktovima, a sve zavisi od inicijative iz Novog Sada koja predstavlja subotičke poljoprivrednike.

Današnji protest je najmasovniji od svih do sada, a prisutno je preko stotinu traktora.