DruštvoAktuelno

Matković: Od sastanka sa gradonačelnikom zavisi da li ćemo se vratiti na njive ili ostati u gradu

Iako je postignut dogovor između Vlade Srbije i dela poljoprivrednika, za subotičke paore to ipak nije dovoljno, istakao je danas predstavnik nezadovoljnih ratara Miroslav Matković. U toku je formiranje petočlanog pregovaračkog tima koji će se sutra sastati sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, od kojeg će se tražiti da formira Krizni štab za procenu štete nastale zbog loših vremenskih prilika i proglašenje elementarne nepogode suše.

“Održaćemo sastanak sa gradonačelnikom da vidimo da se formira Krizni štab, da se sazove Skupština i da vidimo šta može da se preduzme povodom toga. Ja sam dobio informacije da se u Kanjiži i drugim mestima formirao Krizni štab, gde su oni procenili kolika je šteta i uputili informacije Vladi Srbije. Ukoliko se mi budemo uverili da će gradonačelnik to da uradi za nas poljoprivrednike i za sve građane koje je pogodila suša, mi bi onda mogli da krenemo kućama i da obrađujemo parcele”, rekao je Matković.

O eventualnim blokadama centralnih gradskih ulica za sada nije govorio, ali je najavio da će do kraja dana doći do obustave saobraćaja, a održaće se i protestna vožnja.