Policijska uprava od Grada dobila dva nova vozila

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, uručio je danas načelniku Policijske uprave Subotica Borivoju Mucalju ključeve dva nova vozila koja su prilagođena potrebama Saobraćajne policije.

Reč je o vozilima marke Škoda Oktavia, a ovaj čin, prema gradonačelnikovim rečima predstavlja samo nastavak dobre saradnje Lokalne samoprave i Policijske uprave.

“Vozila su opremljena sistemom prepoznavanja tablica, kamerama i radio stanicama. Sredstva za ova dva automobila obezbeđena su iz gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja, a ukupna vrednost nabavke i opremanja vozila je 8,3 miliona dinara, od čega je sama nabavka vozila bila 5,3 miliona, dok je opremanje koštalo 3,2 miliona dinara. Za dodatno brendiranje koja se sastojalo od postavljanja svetlosno-zvučne signalizacije i nalepnica, Grad Subotica je obezbedio 336 hiljada dinara. Ovim vozilima Grad želi da pomogne Saobraćajnoj policiji u preventivnom delovanju i adekvatnom sankcionisanju nesavesnih vozača, čime dajemo mogućnost smanjenju saobraćajnih nezgoda, a samim tim i čuvanje ljudskih života od stradanja u saobraćajnim nezgodama”, rekao je Stevan Bakić.

“Vozila su opremljena najsavremenijom opremom za policijski rad i ovo će nam biti nešto što će nam olakšati rad i povećati produktivnost”, rekao je Vladan Gajić, načelnik Odeljenja Saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici.

Gradonačelnik je ovom prilikom pohvalio sve pripadnike Policijske uprave Subotica i zahvalio se na profesionalnom izvršavanju svojih obaveza u čuvanju javnog reda i mira na teritoriji grada u izuzetno teškim vremenima.