RZS: Muškarci imaju veće zarade od žena

Fond PIO: Nije potrebno podnositi posebne zahteve za isplatu uvećanih penzija

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za 5,5 odsto, počev od 1. oktobra, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava, napominju iz Fonda PIO, dodajući da će isplata uvećanih oktobarskih penzija i ostalih prava biti realizovana početkom novembra.

Iz Fonda ističu da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu uvećanih penzija, s obzirom na to da će one biti obračunate i isplaćene u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.Takođe, budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, jer je opšti bod usklađen za isti iznos kao i penzije, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev.

Iz PIO Fonda skreću posebnu pažnju svim korisnicima penzija i ostalih prava, kako postojećim tako i budućim, da bilo kakvo pozivanje korisnika penzija od strane raznih pojedinaca (advokati, udruženja, grupe građana … i sl.) da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice za sebe i svoje naslednike.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *