Društvo

Dekorativna rasveta isključena na Gradskoj kući, gradonačelnik apeluje na odgovorno i racionalno ponašanje tokom energetske krize

Grad Subotica je 27. avgusta isključio dekorativnu rasvetu na objektu Gradske kuće, a dva dana kasnije na kolegijumu Gradske uprave doneta je odluka da se obaveste sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač Grad, da postupe u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, ističe se u današnjem saopštenju gradonačelnika Stevana Bakića.

Gradonačelnik podseća da je Vlada Republike Srbije donela zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna, što je i učinjeno 27. avgusta, kada je isključena dekorativna rasveta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna.

Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja. Imajući u vidu sve napred navedeno, u cilju smanjenja efekata energetske krize, apelujem na sve građane i preduzeća na teritoriji Grada Subotice da postupe na isti način i time daju svoj doprinos prevazilaženju izazova energetske krize sa kojima se svet, a time i naša država i naš grad suočavaju u ovom periodu, dodaje se u saopštenju.