26. Međunarodni susret oldtajmera održava se od 30. juna do 02. jula

Udruženje ljubitelja starih motornih vozila „Old timer“ Subotica, od 30. juna do 02. jula organizuje tradicionalni 26. Međunarodni susret oldtajmera. Ova trodnevna manifestacija okupiće između 80 i 130 vozila iz Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Engleske, Nemačke, Slovačke, Rumunije, Bugarske i Crne Gore.

Centralna izložba će se održati na platou ispred Gradske kuće u subotu, 01. jula od 17:30 do 20:30, istog dana u centru Kanjiže od 12 do 13 časova, a na Paliću kod Velike terase u nedelju, 02. jula od 10 do 12:30.

Ove godine program manifestacije koji smo pripremili za naše goste posvećen je posetama Etno salašima u okruženju. Nadam se da će građani doći na našu manifestaciju i da vide šta će to biti predstavljeno od vozila. Ove godine se nadamo većem broju vozila koja su proizvedena do 1940. godine, tako da će to biti jako interesantno. Dakle, ne radi se o jangtajmerima iz osamdesetih, već o vozilima do 1960. i 1970. godine, a biće predstavljen i veći broj vozila koja su proizvedena do Drugog svetskog rata, istakao je Risto Radulović iz ovog udruženja.

U poslednjih 27 godina koliko postoji naše udruženje, organizovali smo uspešno brojne manifestacije, od kojih je 25 Međunarodnih susreta oldtajmera, učestvovali smo na otvaranju Srpskog kulturnog centra u Moraholomu, bili smo više puta prisutni u okviru Noći muzeja, na otvaranju turističke sezone na Paliću, kao i na mnogim proslavama u prigradskim mesnim zajednicama. Svi znamo da je osnovni cilj ovog našeg udruženja očuvanje starih motornih vozila i upoznavanje ljudi sa tom tehničkom kulturom koju mi želimo da sačuvamo od propadanja i da je prezentujemo našim sugrađanima, tako da ukoliko još negde nešto postoji od vozila, a da je zaboravljeno, neophodno je da se to sačuva jer je to važno za buduća pokoljenja. Ove godine smo lestvicu našeg događaja podigli malo više, mesto održavanja će biti na Paliću i za razliku od ranijih godina, kada su naši gosti bili smešteni u Domu učenika srednjih škola, ovoga puta smo se odlučili da ih ugostimo u Studentskom odmaralištu, što je i prilika da se oni upoznaju sa turističkim potencijalima Palića, dodao je Tomislav Vidaković, predsednik udruženja „Old timer“ Subotica.