Od petka do nedelje održava se 25. Međunarodni susret oldtajmer vozila

U organizaciji Udruženja ljubitelja starih motornih vozila “Old timer”, od petka, 01. do nedelje 03. jula, u Subotici, Bačkoj Topoli i na Paliću održaće se 25. Međunarodni susret oldtajmer vozila. Tokom ovogodišnjeg susreta akcenat će osim na prezentaciji starih vozila biti i na turističkoj ponudi našeg regiona, a tema manifestacije je “Vinarije i gastronomija sa severa Bačke”.

“Osnovni cilj našeg udruženja je pronalaženje, restauracija i očuvanje starih vozila, koje uspemo da održavamo i želimo da ih sačuvamo za naredna pokoljenja. Osim ovog osnovnog cilja, uvek se trudimio da predstavimo turistički potencijal grada Subotice, banje Palić i okoline, pa smo iz tog razloga ove godine odabrali baš tu temu”, istakao je Tomislav Vidaković, predsednik udruženja “Old timer” Subotica.

Na ovogodišnjem susretu učestvovaće brojni izlagači iz zemlje i inostranstva, a očekuje se da će biti predstavljeno oko 100 vozila. Osim izložbe četvorotočkaša, održaće se i 5. Susret “Tomos” motora, a posetioci će imati priliku da vide oko 60 primeraka ovih vozila.

Izložba počinje u subotu u Bačkoj Topoli, gde će ispred zgrade Muzeja biti postavljena od 10 do 11 časova. Učesnici nakon toga dolaze u Suboticu, a svoje oldtajmere parkiraće u centru grada, gde će se moći pogledati  od 17:30 do 20:15. U nedelju će izložba biti postavljena na šetalištu ispred Velike terase na Paliću, u vremenu od 11 do 13 časova.