Otvoren XII zimski vašar „Winterfest 2023/2024“

XII zimski vašar „Winterfest 2023/2024″ svečano je otvoren a manifestaciju sada već tradicionalno, uspešno organizuje JKP Subotičke pijace u saradnji sa lokalnom samoupravom a sa ciljem očuvanja tradicije i promocije proizvoda starih zanata, rukotvorina, domaće i organske hrane i bogate gastronomske ponude Subotice i regiona.

Član GV zadužen za privredu, Srđan Samaržić svečano je otvorio i pozdravio prisutne na manifestaciji, uživajući u svečarskom raspoloženju povodom predstojećih novogodišnjih i Božićnih praznika. Pozdravio bih sve verne izlagače koji izlažu svoje proizvode već godinama unazad i koji doprinose najavi praznika. Drago mi je da asvake godine vidimo i nove izlagače  jer je Winterfest dobra prilika dase proizvodi prikažu i oseti praznična atmosfera.

Na vašaru učestvuje 59 izlagača iz raznih delova Srbije na više od 60 prodajnih štandova. Svake godine u svrhu sakupljanja humanitarne pomoći na Winterfestu sakuplja se novac a na prethodnom prošle godine prikupljeno je 120.550 dinara koji je je uručen Crvenom krstu za potrebe snabdevanja Narodne kuhinje,

Miodrag Varo, ispred Gradske organzacij Crvenog krsta zahvalio se JKP “Subtičke pijace” i izrazio nadu da će ovo postati tradicija.

Zimski vašar „Winterfest“ je već više od decenije sastavni deo božićne i novogodišnje atmosfere grada, te značajno utiče i na obogaćivanje turističke ponude Subotice i Palića. Ova tradicionalna manifestacija završava se 8. januara 2024. godine.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *