370.000 evra vredne zaplene na Horgošu 

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš 17. januara 2024. godine, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši telefone, pametne satove i drugu tehničku robu, čija je vrednost procenjena na skoro 340.000 evra, kao i automobile kojima je ta roba transportovana vredne gotovo 30.000 evra.

Prvi prekršaj otkriven je, kada je na ulazu u zemlju, radi kontrole zaustavljen automobil domaćih registarskih oznaka, čiji je vozač, koji je putovao sam, rekao da nema ništa da prijavi.

Vozilo je detaljno pregledano i tom prilikom su u njegovom prtljažniku zatečene četiri velike torbe, u kojima je pronađeno 280 novih mobilnih telefona, među kojima 230 telefona Iphone (15 Pro Max, 15 Pro, 15 Plus, 14 Pro Max i sl.), kao i 50  mobilnih telefona Xiaomi, Motorola, Redmi, Hua Wei i drugih robnih marki.

Osim telefona, u torbama se našlo i devet pametnih satova Apple Watch i Samsung Galaxy, kao i pet aparata za epilaciju, akumulatorski fen, različiti punjači, baterije i druga tehnička roba, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 35 miliona dinara, odnosno na preko 300.000 evra.

U drugom slučaju, koji je otkriven nakon sat vremena, takođe prilikom ulazne kontrole, zaplenjena su 34 mobilna telefona Iphone (15, 14 i 13) i šest pametnih satova Apple Watch, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 4,5 miliona dinara, što je preko 38.000 evra.

Originalno upakovani telefoni i satovi bili su sakriveni u fabričkoj šupljini za rezervni točak, ispod kofera i torbi sa ličnim stvarima, u prtljažniku automobila domaćih registarskih oznaka.  Njime je iz Mađarske ka našoj zemlji putovalo troje putnika, koji su takođe tvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag.U oba slučaja su, pored krijumčarene robe, do okončanja postupaka zadržani i automobili u kojima je ona zatečena.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *