Servisne informacijeSubotica danas

Sistematska deratizacija sprovodiće se u Subotici od 05. septembra do 31. oktobra

Akcija sistematske deratizacije na teritoriji Grada Subotice biće sprovedena u periodu od 05. septembra do 31. oktobra, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Grada Subotice.

Deratizacijom će biti obuhvaćena sva naseljena mesta, domaćinstva i objekti kolektivnog stanovanja – stambene zgrade. “Deratizacija je za sve građane besplatna, potrebno je samo da omoguće vidno obeleženim stručnim operativcima da postave preparat, kao i da se pridržavaju dobijenih uputstava. U okviru akcije, koristiće se moderan biocidni preparat odloženog delovanja, a građani će sva uputstva za upotrebu i mere opreza dobiti odštampano na pakovanju”, ističe se u saopštenju.

Tačne datume kada će operativci obilaziti određeni deo grada ili naseljeno mesto, građani će moći da saznaju na oglasnim tablama u svojim mesnim zajednicama. “Oni građani koji ne budu kod kuće u vreme kada operativci budu u njihovom delu mesne zajednice, dobiće obaveštenje da preparat mogu naknadno preuzeti u prostorijama mesne zajednice”, napominju u Sekretarijatu za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj i dodaju da se sve dodatne informacije mogu dobiti od Emine Salapura iz preduzeća “Oris”, putem telefona na broj: 025/515-50 55.