Grupa “Iskon” u Sinagogi priredila veče za pamćenje

Grupa “Iskon” u subotu, 17. septembra je ljubiteljima etno i tradicionalne muzike priredila veče za pamćenje. Koncertom koji je održan u Sinagogi, promovisan je novi album “Drugovanje”, a publika je imala priliku da uživa u izvedbama popularnih numera, koje su članovi ove grupe izvodili zajedno sa saradnicima Bakoš Arpadom, Bojanom Brdarić i članovima subotičkog crkvenog hora “Sv. Roman Melod”.

„Srećni smo i zadovoljni što je nakon osamnaest godina, grupa Iskon imala priliku da ponovo održi koncert u prelepom zdanju subotičke Sinagoge. Naime, 2004. godine smo u okviru prvog izdanja „Etnofesta“ nastupali sa subotičkim sastavom Paniks i braćom Teofilović. Od tada pa do danas, imali smo nastupe na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu, pevali smo i svirali u koncertnim dvoranama, kulturnim centrima, gradskim trgovima. Ipak, nastupati u obnovljenoj Sinagogi na dan kada obeležavamo 120 godina ovog prelepog verskog objekta od kulturnog i istorijskog značaja, budi u nama poseban osećaj ponosa i zadovoljstva što smo publici omogućili jedinstven muzički događaj. Sreća je tim veća, što su na sceni sa nama zasvirali i zapevali naši dugogodišnji prijatelji i saradnici Bakoš Arpad, Bojana Brdarić i hor Sv. Roman Melod. Koncert je bio prava prilika da promovišemo i naš najnoviji album pod nazivom Drugovanje”, na albumu se nalazi 10 pesama i jedan narativ, na svakoj numeri imamo po nekog gosta, grupu ili vokalnog interpretatora tradicionalne muzike i to ne samo iz Srbije, već i iz Meksika, Italije, Francuske i Mađarske“, rekla je nakon koncerta Milanka Nastasović, članica grupe “Iskon”.

Grupa “Iskon” osnovana je 2001. godine u Subotici, a njihov bogat repertoar čine balkanski muzički stilovi, specifični i upečatljivi ženski glasovi i sviranje na tradicionalnim instrumentima.