Gastro festival “Meet&Eat” i Uskršnji vašar do 10. aprila

U povodu predstojećih uskršnjih praznika, u našem gradu se po petnaesti put održavaju gastro festival “Meet&Eat” i Uskršnji vašar. Ove dve manifestacije, prema rečima organizatora, imaju za cilj da ponude kvalitetan i bogat program građanima Subotice i svim gostima koji se za vreme predstojećih praznika zateknu u našem gradu i da pokažu visok kvalitet ponude hrane, pića, rukotvorina, domaće pravljenih slatkiša i drugih originalnih proizvoda.

“Prolećni vašar i ove godine  želi da obogati posetioce visokokvalitetnim kulturnim iskustvom. Pored ukusnih specijaliteta, ručno rađenih domaćih slatkiša i pića odabranih sastojaka, tradicionalna izložbena kuhinja dopuniće ovu manifestaciju, zajedno sa tradicionalnim osmišljenim industrijskim i narodnim predmetima modernijeg oblika, koji su dobili svoje mesto na vašaru. Najbolji uzgajivači i proizvodi, domaće poslastice, rukotvorine, porodični programi čekaju sve zainteresovane u okviru programa na trgu do kraja nedelje. Naš cilj je da mlade ljude upoznamo sa narodnim tradicijama, kuhinjom kako bi dobili volju za njenim očuvanjem”, navode organizatori.

Festival je otvorio Srđan Samardžić, član gradskog veća zadužen za privredu koji je pozdravio sve prisutne. “Velika mi je čast da vas pozdravim u ime gradonačelnika Stevana Bakića i da danas svi zajedno uživamo na ovom prelepom subotičkom trgu u prolećnom danu i u ovom lepom događaju povodom velikog praznika Uskrsa, da ponudimo našim gostima u Subotici svo ono bogatstvo mirisa, ukusa, događaja i svega onoga što naš grad ima da ponudi”, istakao je Samardžić.

Organizatori su pripremili bogat program koji će pored izložbe i prodaje činiti promocije i degustacije lokalnih specijaliteta i proizvođača hrane i pića, kao i kreativne radionice za decu u povodu predstojećih praznika. Gastro festival “Meet&Eat” i Uskršnji vašar biće otvoreni do nedelje, 10. aprila. Organizator festivala je Udruženje “Ravnica”.