ŽFK “Spartak” pokazao bolju igru od ekipe Spartak DOO

U okviru osmine finala Kupa Srbije za žene, fudbalerke ŽFK “Spartak” su na Gradskom stadionu u Subotici savladale ekipu “Spartak DOO” sa 5:0. Mlada ekipa Petra Kurćubića se disciplinom i požrtvovanjem taktički dobro suprotstavila mnogo iskusnijim rivalkama, barem u meri koliko su im snaga i iskustvo dozvoljavali.

Spartak je tokom cele utakmice imao apsolutnu terenski dominaciju, ali nimalo lak pristup golu rivalske ekipe. Možda se zbog toga Biljana Ilić odlučila na šut sa distance. Bio je to dobar šut, ali je pogodila samo stativu. U 23. minuti Sara Pavlović je duboko zašla u protivnički prostor, ubacila je loptu u peterac, pa Živani Stupar nije bilo teško da iz neposredne blizine loptu petom skrene u mrežu. Samo minutu kasnije, još uvek pod utiskom primljenog gola, fudbalerke DOO su primile i drugi gol.

U sličnoj situaciji Živana Stupar je postigla i drugi pogodak, ovoga puta na asistenciju Anđele Frajtović. U drugom poluvremenu, u 53. minuti, zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, dosuđen je kazneni udarac na štetu DOO. Anđela Frajtović je rutinski iskoristila poklon sa bele tačke i povisila rezultat na 0:3. Dobro su se držale fudbalerke DOO do 70. minuta kada se Anastasija Ćirić izborila za prostor, ubacila je loptu pred gol, a Nađa Uvalin je bila na pravom mestu da je zakuca pod prečku. Četiri minuta kasnije Anastasija Ćirić je postavila konačan rezultat od 0:5. Od zanimljivih momenata treba izdvojiti šut Anđele Marković u 73. minuti, ali se proslavila golmanka Dajana Mihajlović koja je uspela da vrhovima prstiju promeni putanju lopte, pa je lopta pogodila samo prečku.