Brojna pojačanja u redovima ŽFK Spartak i ŽFK Spartak doo

Prelazni rok je završen, ali pripreme za nastavak sezone u ŽFK Spartak i dalje traju. U klubu prividno vlada zatišje u delu koji se odnosi na javnost, ali se i dalje radi punom parom. Očekuju se još dva pojačanja, a pred većinom igračica je dvonedeljno odsustvo zbog obaveza prema reprezentaciji.

Bivše standardne fudbalerke Spartaka i ljubimice domaćih navijača Sara Pavlović i Milica Kostić će po drugi put obući dres Spartaka. Do ponovne saradnje na obostrano zadovoljstvo se došlo nakon što je Sara Pavlović završila internacionalni aganžman sa Norveškim Avaldsnesom, a Milica Kostić sa Švedskom Eskilstuna United-om, a inače njih dve su standardne članice ženske A reprezentacije Srbije.

Usledio je ozbiljan zaokret u redovima šampiona Srbije, pa će mlade i super talentovane fudbalerke biti deo seniorskog tima ŽFK Spartak u nastavku sezone. Ovaj klub je započeo proces reforme-podmlađivanja tima za budućnost, a plavo-belo jato će pojačati i Anđela Marković, Aleksandra Gajić, Milica Gaković i Nađa Uvalin. One su se u prošloj sezoni “kalile” u superligaškom takmičenju sa ekipom ŽFK Spartak doo i svojim igrama se nametnule seniorskom timu šampiona Srbije.

Takođe, na skoro sprovedenim pripremama u Antaliji su sa seniorskim timom odlično su odradile pripreme i izborile se za svoje mesto u šampionskom timu. Anđela, Aleksandra, Milica i Nađa su standardne članice ženske fudbalske reprezentacije Srbije do 17 godina. Prelaskom 4 igračice u seniorski tim, ni „B“ tim (ŽFK Spartak doo) se nije mogao ostaviti na cedilu. Pojačan je sa tri iskusne igračice iz „A“ tima, Dajanom Mihajlović, Jelenom Šever i Milanom Golubović, koje će u prolećnom delu sezone pojačati ŽFK Spartak doo.