Plave golubice započele letnje pripreme

ŽFK Spartak je započeo pripreme za narednu takmičarsku sezonu, kao i za predstojeći kvalifikacioni turnir Lige šampiona. Kako u ovom klubu ističu, želje su jedno, mogućnosti nešto sasvim drugo, a nedostaju kvalitetne igračice za popunu upražnjenih mesta.

Na konferenciji za medije je šef stručnog štaba Boris Arsić upoznao javnost sa trenutnim stanjem i planovima kluba. Nakon 8 godina provedenih u Subotici, klub je napustila Anđela Frajtović. Njen novi angažman je u Mađarskoj, u Đeru, a ugovori su istekli sa Sidni Štajer i Viktorijom Tihon. Za popunu upražnjenih mesta u toku su pregovori sa nekoliko igračica, a od novih lica klubu je za sada pristupila dvadesetčetvorogodišnja Željka Belovan iz kanjiškog TSC-a. Po rečima Borisa Arsića, pred stručnim štabom je težak zadatak jer treba ukomponovati tim za predstojeće izazove. Nedostaje 4-6 iskusnih igračica sa dobrim ličnim karakteristikama koje bi mogle da naprave prevagu u timu.

Iako za pripreme ima dovoljno vremena, a okosnica igračkog kadra je relativno dobro očuvana, ambicije kluba, što se Evrope tiče su pod znakom pitanja. Sve zavisi kakva će se pojačanja pribaviti i sa kakvim timom će Spartak nastupiti. Za domaće prvenstvo, koje počinje 20. avgusta, po rečima kapitenke Violete Slović „najteže je odbraniti titulu“ ambicije ne mogu biti manje nego prethodne godine, a to je dupla kruna. Prvu utakmicu u novoj sezoni Spartak će igrati protiv zemunske Sloge.

Po rečima generalog sekretara Bojana Arsića, do sada su ugovorene 4 međunarodne utakmice, ali zbog zahteva rivalskih klubova, koji takođe učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, utakmice će se igrati bez prisustva javnosti i bez saopštavanja mesta i vremena odigravanja, ali javnost će biti obaveštena o svim razultatima posle odigravanja utakmica. Spartak na kvalifikacioni turnir u Dansku putuje 4. septembra, a prvu utakmicu će odigrati 6. septembra protiv prvakinja Farskih ostrva. Drugu utakmicu Spartak će odigrati 9. septembra, a u zavisnosti od ishoda prve utakmice, igraće u finalu ili za 3. mesto. Prolazak u grupnu fazu imaju samo pobednici kvalifikacionih grupa, a uloga favorita pripada domaćinu turnira HB Koge.