Mlade fudbalerke Spartaka uzele učešće u Mini Maksi ligi

Pod balonom u Dudovoj šumi odigran je treći takmičarski dan Mini Maksi lige u našem gradu. U okviru Lige takmiče se 24 ekipe u četiri starosne kategorije (uzrasta 9-12 godina). U takmičenju mladih fudbalera i fudbalerki učestvuje i ekipa ŽFK Spartak (2012. godište).

Utakmice se igraju subotom od 12 do 18 časova, a timovi igraju tri puta po 12 minuta. Iako se utakmice tretiraju kao revijalne (igraju se bez objavljivanja zvaničnih rezultata), kako se dece ne bi izlagala takmičarskom pritisku, na kraju će se odigrati finalni turnir a pobednici iz svake starosne kategorije će predstavljati naš grad na republičkom takmičenju. Najbolji timovi će na kraju predstavljati Srbiju na Euro-Balkan kupu.

Mlade Golubice su tokom prethodna tri vikenda igrale protiv dečaka iz ekipa Arena 1, Arena 2 i Subotica 2. Ekipu predvode Vanja Petrović i Anđela Maljan, koje su svoju fudbalsku karijeru započele kao igračice Spartaka u Razvojnoj ligi. Inače, klubovi imaju pravo učešća sa 2 ekipe i sa po dva zvanična predstavnika po ekipi. Prisustvo gledalaca nije dozvoljeno. Na kraju treba napomeniti da je tehnički organizator Mini Maksi lige Sportski savez grada Subotice uz podršku Resora za sport i omladinu grada.

Devojčice u Spartakovom dresu svoje prve fudbalske korake načinile su u Kerver akademiji (Coerver® Coaching Akademija) sa kojom ŽFK Spartak ima ugovor o poslovno tehničkoj saradnji.