Fudbalerke ŽFK Spartak počele sa pripremama za nastavak prolećne sezone

Fudbalerke ŽFK Spartak su u ponedeljak, 16. januara započele sa pripremama za prolećni nastavak takmičarske sezone. Na pripreme je pozvano i 10 devojaka iz B tima, a cilj je da stručni štab vidi i proceni u kojoj meri su one spremne da se priključe seniorskom timu. Na konferenciji za medije održanoj tim povodom nije bilo reči o personalnim promenama u timu, eventualnim pojačanjima ili o odlascima iz kluba, međutim prelazni rok traje do 10. februara pa su iznenađenja moguća.

Što se priprema tiče, fudbalerke Spartaka će narednih pet dana biti u Subotici, a nakon toga putuju u Antaliju gde će se zadržati jedanaest dana. Glavni razlog odlaska u Tursku su jake kontrolne utakmice, prva uvodna na programu je 26. januara protiv domaće ekipe Antalijaspor, sledeća je 31. januara protiv Dinama iz Moskve, a preostalo je da se dogovori termin za utakmicu sa prvakinjama Rusije, ekipom Zenita iz Sankt Petersburga. Odmah po povratku iz Turske, Golubice putuju u Hrvatsku gde će 4. februara odmeriti snage protiv ekipe ŽNK Osijek, a potom će naredne dve nedelje, od 10. do 25. februara uslediti rezervisani termini za reprezentativne aktivnosti.

ŽFK Spartak u svim nacionalnim selekcijama ima predstavnike i to je bio jedan od razloga zašto se moralo krenuti sa pripremama, rečeno je na konferenciji za medije. U sklopu priprema Spartak će učestvovati i na Međunarodnom turniru za igračice do 21 godine koji se održava u Italiji. Turnir traje od 26. februara do 3. marta, a svoje učešće su potvrdile ekipe iz Kanade, Engleske, Velsa, Ukrajine i Rusije. ŽFK Spartak će na ovom turniru učestvovati u kombinovanom sastavu (A i B tim), a deo ekipe koji ostane u Srbiji imaće generalnu probu 1. marta u Subotici protiv šampionki Mađarske, ekipe Ferencvaroša. Takmičarske obaveze počinju 5. marta utakmicom osmine finala nacionalnog Kupa.