Košarkaši Spartaka savladali Kolubaru

Košarkaši Spartaka ostvarili su četrnaestu ovosezonsku, a treću uzastopnu pobedu na gostujućem terenu, u utakmici 21. kola ADMIRALBET KLS koju si proteklog vikenda odigrali sa ekipom Kolubare, a u kojoj su trijumfovali rezultatom 83:81.

Do značajnije prednosti na utakmici prvo je došao Spartak, da bi do kraja poluvremena Kolubara preokrenula rezultat. Subotičani su odličnom odbranom u trećoj deonici ponovo stekli plus 10 i poveli na tri minuta pre kraja sa 78:69. Uporni domaćini su u igri na sve ili ništa stigli do izjednačenja 81:81, ali je Dodić uspeo da na 14 sekundi postigne koš za, ispostaviće se pobedu Spartaka, s obzirom da je Grušanović bio neprecizan u pokušaju za tri poena.

Kod Spartaka čak petorica dvocifrenih igrača: Milisavljević 17, Hardi 14, Bojić 13, Jugović 12 i Sokolović 11. Kod domaćih lideri su bili Smit sa 25 i Stojičić sa 20 poena. Trener Željko Lukajić je bio zadovoljan posle pobede ali je imao i zamerke. “Igramo po sistemu toplo hladno, naši igrači još ne uvek ne znaju taktički da odigraju utakmicu, ne uspevamo da iskoristimo bonus protivnika, kao ni 4 lične greške njihovih najboljih igrača, rekao je Lukajić. U narednom kolu Spartak dočekuje ekipu Vršca.

Spartak Office Shoes: Hardi 14, Jugović 12, Ilkić, Prlja 4, Dodić 6 (6 skokova), Sokolović 11, Milisavljević 17 (5 skokova), Bojić 13, Barna 5, Gazibegović 1, Burda, Popović.