SRCE, ZLF i Aktivizam za Suboticu: U čijem interesu rade i glasaju gradski odbornici u Skupštini grada Subotice!?

Na osnovu čega su prvog dana februara, na 43. sednici Skupštine grada, odbornici Skupštine grada, na čelu sa predsednikom Skupštine gospodinom Balint Pastorom uopšte usvojili tačke sednice?

Na osnovu kojih informacija je dostavljen predlog Odluke o pokretanju postupka određivanja modela finansiranja u cilju realizacije projekta javno-privatnog partnerstva (JPP) u vezi sa JP ,,Subotica-trans“?

Na naša pitanja, Gradska skupština na čelu sa gospodinom Balint Pastorom odgovorila je da NE POSEDUJE dokumentaciju na osnovu koje je podnet predlog o JPP za JP ,,Subotica-trans“!

Subotički odbori Srbija Centar (SRCE), Zeleno-levog fronta (ZLF) i članovi neformalne grupe Aktivizam za Suboticu su se 7. februara 2024. godine obratili Skupštini grada Subotice sa zahtevom da dobiju informaciju od javnog značaja vezane za pomenuti predlog o JPP za JP ,,Subotica-trans.“

Zahtev je sadržao pitanja vezana za uvid u odluku, studije, elaborate, analitičke, planske, programske, finansijske i druge dokumente na čijoj sadržini je predlagač bazirao predlog za donošenje ove odluke, kao i završne račune ,,Subotica-transa“ za prethodnih 5 godina.

Da li je moguće da su se predstavnici građana u Skupštini grada čak i izjasnili o ovom predlogu iako o njemu ne znaju apsolutno ništa?!

Posle izborne krađe kojoj je ceo svet svedočio, očigledno je da vladavina prava ovde više nema ni fasadu, a da su malverzacije postale pravilo.

Subotički odbori SRCE i ZLF zahtevaju od predsednika Skupštine grada da što pre obavesti javnost na osnovu čega je uopšte predlog dospeo na sednicu Skupštine grada.

Takođe, zahtevamo od gradske uprave da transparentno i blagovremeno informiše građane o planovima za javna preduzeća i javna dobra, da na taj način spreči dalje zloupotrebe koje građani plaćaju direktno iz svog novčanika, stoji u saoštenju Srbija Centar(SRCE), Zeleno-levog fronta (ZLF) i neformalne grupe Aktivizam za Suboticu.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *