Mladi subotički virtuozi oduševili publiku

Koncert učenika Muzičke škole pod nazivom „Mladi subotički virtuozi“ održan je u Velikoj većnici Gradske kuće a na istom su se predstavili učenici gudačkog odseka, koji sviraju violinu, violončelo i kontrabas a spremaju za takmičenje najvišeg ranga – Republičko takmičenje.
Svi smo jako uzbuđeni i nadamo se da će ovo biti jedan lep događaj ne samo za našu školu nego za celu Suboticu. Publika će moći da vidi i čuje mlade umetnike, naše muzičke nade, buduće profesionalne umetnike koji će jednog dana svirati u simfonijskom orkestru ili biti solisti, rekla je direktorica škole Dragana Nikolić dodajući da će se na koncertu predstaviti učenici osnovne i srednje Muzičke škole. Imaćete priliku da čujete orkestar violina najmlađih kao i kamerni orkestar srednje muzičke škole koji ima atraktivan program a uskoro ih očekuje takmičenje u Bačkoj topoli.
Idealno vreme da se deca upoznaju sa instrumentom je osam godina ili drugi razred osnovne škole a do tada mogu da pohađaju muzičko zabavište gde će steći predznanje i uz igru naučiti note, ritam i pesmice, kaže još Nikolić.
Upis u Muzičku školu održaće se 01. i 02. juna u prepodnevnim i popodnevnim satima a sve detaljne informacije moćiće se pronaći na sajtu škole, fejsbuk stranici i instagramu dok roditelji informacije mogu dobiti i putem telefona 525-672 ili mejlom na muzickasu@gmail.com.