Učenici Muzičke škole pobrali brojna priznanja na Festivalu muzičkih škola Srbije

Na Festivalu Muzičkih škola koji se održava u Nišu, učenici subotičke Muzičke škole vratili su se okićeni brojnim priznanjima. Ekipu su činili profesori instrumenata, kamerne muzike i solo pevanja, čiji učenici su osvojili visoka prva mesta, a u ovoj obrazovnoj ustanovi očekuju da budu u prvih 10 najboljih škola u Srbiji. Ovaj festival smatra se jednim od najznačajnijih takmičenja, u kojem učestvuje više od 60 osnovnih muzičkih škola naše zemlje.

“Od kolega koji su pripremali decu su Goran Evetović, čiji je učenik Andrej Tompa svirao na udaraljkama, Šoti Sobonji Emeke koja je pripremila duo klavira Akacija Janković Arela i Buha Jovana, Sič David koji je pripremao devojčicu na kontrabasu Fadi Lilu, klavir Mate Kristina i učenica Jelena Popović i solo pevanje u klasi profesorice Tamare Marković i učenica Nastasija Klačar. Pre toga je prethodilo Republičko takmičenje sa kojeg smo došli sa 14 prvih, 12 drugih i 9 trećih i evo sa ovim festivalom se praktično završila sezona takmičenja i veoma smo ponosni na naše učenike i brojne nagrade koje su oni dobili”, ističe direktorica Dragana Nikolić.

Za subotičku publiku Muzička škola organizuje koncert maturanata koji će se održati 17. maja, sa početkom u 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.