Predstavljanje knjige Emira Kusturice „Kad mrtve duše marširaju“ u SKC-u

U četvrtak, 14. decembra u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ biće predstavljena knjiga Emira Kusturice „Kad mrtve duše marširaju“. Gosti su prezviter dr dr Oliver Subotić, Branimir Nešić, direktor i glavni urednik CATENA MUNDI i Emir Kusturica, autor.

Kad mrtve duše marširaju je knjiga koja uznemirava, budi i ohrabruje! Kako je kapitalistička pohlepa stvorila tehnološkog monstruma koji preti čitavom čovečanstvu? Zašto se bez Dostojevskog i Gogolja ne može razumeti rat Zapada protiv Rusije?Hoće li čovek ostati čovek ili će biti hakovana životinja? Da li će stenice pojesti svetski film, ili je holivudski film već pojeo svoju publiku?

Kad mrtve duše marširaju je knjiga koja se čita u dahu, i prepoznaje u svetu oko nas. Njene teme i motivi vidljivi su kada izađete na ulicu, pričate telefonom, gledate televiziju ili lutate bespućima društvenih mreža.

Proslavljeni filmski reditelj piše o mangupima iz Davosa, opasnostima četvrte industrijske revolucije po Srbiju, ratu u Ukrajini i transhumanizmu. Ali šta sve povezuje sve te teme?

Lucidna Kusturičina zapažanja u širokom luku obuhvataju raspon od renesanse do 21. veka, ali uvek sa jednim jedinstvenim ciljem: otkriti ko to slobodnom i uspravnom čoveku radi o glavi i kako pohlepa za svetskih moćnika ruši sve pred sobom dok ne sretne dostojnog protivnika. Ali ko je on danas?

Promocija knjige zakazana je za 19 časova,

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *