Otvorena izložba fotografija polaznika Kursa za fotografa

U galeriji Otvorenog univerziteta, juče je otvorena izložba fotografija polaznika Kursa za fotografa, koji je proteklih meseci vodio poznati subotički fotograf Damir Vujković.

Reč je o drugom po redu Kursu koji je pohađalo sedam polaznika, među kojima je bila i naša sugrađanka Gorana Perčić. Kako kaže, sa obuke nosi samo lepa i veoma korisna iskustva koje će koristiti u svom daljem bavljenju fotografijom.

“Slučajno sam videla knjigu za ovaj kurs, raspitala sam se i čim sa čula ko je predavač, znala sam da je to nešto kvalitetno. Moram da kažem da je jedno fenomenalno iskustvo, ja sam oduševljena. Nisam znala šta da očekujem, pošto sam krenula od nule, imala sam fotoaparat, ali ga nisam koristila i sve što sam slikala do sada to sam radila preko telefona, međutim sada je to druga priča. Teorija je fenomenalna, ali sam se najviše oduševila praktičnim delom. Prvo fotografisanje mi je bila košarkaška utakmica, tako da je to jedno odlično iskustvo puno adrenalina. Imali smo stvarno jednu fenomenalnu ekipu”.

Damir Vujković ističe da je kroz kurs polaznike želeo da nauči praktične stvari, kako izgleda svakodnevno se baviti fotografijom, komunicirati sa klijentima, raditi poslove fotografisanja.

“Kroz kurs smo počevši od kratke istorije fotografije, prošli osnovne stvari korišćenja foto aparata, upotrebu određenih pomagala poput svetla, bliceva, objektiva, a kasnije pri kraju smo već krenui na teren. Konkretno sam se opredelio za sport iz razloga što je sport vrlo zahtevno fotografisati i smatram da ko dobro nauči da fotografiše sportske manifestacije kasnije će u svakodnevnim situacijama mnogo lakše da radi zbog same brzine. Radili smo i post produkciju polaznika fotografije. Moram da se zahvalim Otvorenom univerzitetu što mi je pružio priliku i doneo odluku da baš ja budem predavač, zaista mi je bila čast. Moram da kažem da mi je bilo veliko zadovoljstvo kada su mi polaznici poslali fotografije, jer zaista sam imao problem da izaberem one koje će se naći na izložbi, pa sam na kraju odlučio da prikažemo sve”.