Dečije pozorište nagrađeno ordenom “Karađorđeva zvezda”

Subotičko Dečije pozorište je ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nagrađeno ordenom “Karađorđeva zvezda” trećeg stepena za naročite zasluge u oblasti kulture. Nagrada je ovoj ustanovi dodeljena na jučerašnjoj svečanosti u Beogradu, koja je održana u povodu proslave Vidovdana.

“Za nas ovo znači jako mnogo, toliko da sam ja još uvek pod utiskom onoga šta smo juče doživeli u Beogradu. Ovo pozorište će za dve godine obeležiti 90 godina postojanja, ova ustanova radi na tri jezika, godišnje za našu decu izvede minimum pet premijera predstava, i trudi se da ostane na usluzi našim najmlađim sugrađanima, ali ne samo da izvodi predstave, nego da i njih uključuje u rad, da im bude posvećeno maltene od momenta kada su se rodili”, istakla je direktorica Marta Aroksalaši Stamenković.

Kako naglašava, Dečije pozorište osim odrasloj deci veliku pažnju posvećuje i bebama, kojima se obraćaju kroz Teatar u pelenama, na taj način negujući kulturne potrebe mališana, koji rastući postaju građani ovog grada.

“Sami smo bili zatečeni informacijom da ćemo dobiti ovu nagradu koja ima veliki značaj i težinu, ne samo za našu kuću nego i Suboticu kao grad koji nas finansira i koji je osnivač Dečijeg pozorišta i ogromna je obaveza. Mi sada našu lestvicu moramo višlje da postavimo i moramo obraćanje deci da shvatimo kao maksimalnu obavezu i odgovornost. Mislim da smo nagradu zaslužili zbog jedne hrabrosti i preduzimljivosti. Mi smo u ovaj grad u proteklih desetak godina doneli preko 120 nagrada sa ne mnogo festivala i mi obećavamo da ćemo nastaviti da radimo sa još više energije i entuzijazma, jer želimo da damo šansu svoj deci Subotice da iskažu svoju kreativnost”, rekla je ona.