Udruženje dijabetičara organizuje besplatnu školu nordijskog hodanja u cilju prevencije dijabetesa

Udruženje dijabetičara grada Subotice, UG „Inspiran“ i projekat „Otvori plavi krug“, organizuju besplatnu školu nordijskog hodanja namenjenu prevenciji dijabetesa, gojaznosti i promociji fizičke aktivnosti kao jednog od najboljih načina za očuvanje zdravlja.

Škola nordijskog hodanja počeće u ponedeljak, 05. septembra u 19 časova u parku Dudova šuma. Za treniranje ove popularne discipline mogu se prijaviti osobe sa dijabetesom, sugrađani u riziku od ove bolesti, ali i svi oni koji su zainteresovani za razvijanje zdravih životnih navika. Škola će trajati dva meseca, planirana su tri treninga nedeljno i to ponedeljkom, sredom i petkom, a za polaznike su obezbeđeni štapovi za hodanje. Treninzi su prilagođeni polaznicima, njihovim godinama i fizičkoj kondiciji. Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem mejla na adresu info@otvoriplavikrug.rs. Broj učesnika je ograničen na najviše 30.

„Otvori plavi krug“ je društveno odgovorni projekat namenjen prevenciji dijabetesa i gojaznosti, a započet je u Beogradu u novembru 2020. godine. Od ove godine, projekat se širi i van granica glavnog grada, a posle planinarskih šetnji u Čačku i Nišu, sada stiže i u Suboticu.

Tim povodom, Udruženje dijabetičara sutra, 25. avgusta u sali 212 Otvorenog univerziteta sa početkom u 17 časova, organizuje predavanje na temu „Besplatna škola nordijskog hodanja za prevenciju dijabetesa“. Predavanje će održati Ildiko Fabo, voditelj treninga i predsednica udruženja „Inspiran“, a sat vremena ranije vršiće se merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska za članove udruženja.